Sunday, December 25

eh, bahagialah #1

encik dear mimpi antu plus muke antu tu macam yat..!
that the only reason why die maafkan yat..uh..
so afta dis kalau buat salah lagi cubala jadi antu lagi dalam mimpi..uh, serius rela..
thanks so much lovely. i'm promise sealed up my mouth dari cakap bende bukan2.
ok dear?
love you..love you...


p/s: rindu sy sebanyak bintang di bima sakti =p  (pinjam sekejap ayat awak ye)

Saturday, December 24

ni dilema aku. kau macam mana #2

Assalamualaikum..salam 1 MY

hai chu'olz. mesti ramai yang dah balik ke rumah masing2 for those yang student tu kn..yela, sume universiti kat MY ni dh start cuti for both diploma n degree session. yang diploma cuti midterm, yang degree plak dh start study week..heaven la utk chu'olz yang amik course membace2 ni skrg dh blh relax2 tenangkan minda coz nak bace buku yang sebeban tu utk exam then utk those yang studio base plak ni la musim2 kegelabahan coz xde cuti study week malahan kerahan tenaga diperlukan untuk siapkan work.
kikiki..selagi bergelar pelajar tu, ni le yang dihadapnye hari2 *-*

malam ni yat luangkan mase ckit menaip entry ni coz badan dah menggigil sangat menahan something yang menusuk hidung then finally menggeletek anak tekak yat ni ha..
tak lain dan tak bukan.......berikan tepukan yang paling gemuruh kepada raja segala buah iaitu....deng...deng..deng


DURIAN...!!!

pehh..serius tak boleh nak tahan bau die. untuk korang yang suke plus hantu durian macam encik dear opkos bau durian ni cam haruman CK ke, CHANEL ke, PARIS HILTON ke kn...namun bagi pengtidakgemar durian ni....arghhhh...menusuk sampai rase mual tau..serius kalau tanpa bantuan ape2 minyak melegakan sakit kepala seperti minyak yuyee cap limau kegemaran yat makanya bolehla mengakibatkan kesakitan kepala yang maha hebat plus nak muntah..

tak de la nak cakap yat ni orang bandar ke hape KL apetah lagi sampai berlagak sangat xnk durian la apela..hulu jugak asalnye...orang kampung je ha..namun memang tak boleh sangat2 nak adapt bende ni. kalau kat rumah puan emak ade jugak kadang-kadang suruh makan. kat rumah pun bukan menggila sangat buah yang sejenis ni. kadang kalau sampai musim die ade la kot 4,5biji...tak la macam kat rumah orang lain tu sampai beli berbakul-bakul.......boleh je pn kalau nak rase..sebiji ke kan...pehhh...bukan sebiji la..SEULAS...tapi afta makan tu mesti kene gosok gigi cepat2 supaya bau die tak melekat...
bau die tu yg probbbbb....

so malam ni kene bertemankan minyak yuyee yang mmg sentiase kat sisi utk cover bau buah tersebut memandang cik rumet telah membawa masuk buah durian ke dalam bilik. plus untuk menghormati kegemaran beliau makanya yat tahan je la ye......plus buah tu memang sikit pun tak bersalah :(

tp serius dah pening. kene tido cepat..papai chu'olz....~



p/s: korang pulak ade tak bende yang tak boleh bau, makan or yang mmg macam anti la dalam hidup korang...hihi

Wednesday, December 21

wordless WEDNESDAY #1- studio visit

Assalamualaikum. salam 1 MY....

nk share few piccas je...time visit PATISATUSTUDIO







p/s: kesayangan-kesayangan beta. kalau boleh nak kawan sampai akhirat =)

Monday, December 19

tepuk dada tanya selera



apa 
yang
anda 
sanggup
lakukan
untuk 
insan 
yang 
bergelar 
sahabat


p/s: tak perlu tergesa-gesa menjawab. keikhlasan yang penting :)

terguris hati. papai SHOUTMIX

Assalamualaikum. Salam 1 MY..

hai chu'olz selamat hari ISNIN. mesti arini ramai yang monday blues kn yelah dah cuti 2hari n terpaksa kembali ke tugasan masing2 yang kerja pergi kerja, yang belajar pergi kelas..fuhh*mengeluh

neway, yat antara yang bertuah coz sem ni langsung tak menghadapi monday blues coz klas ari isnin adalah di sebelah petang kul4. tu pun 2jam je..so, ala, rase mcm sambung cuti la kn..hihi..

pepagi ni dah rase macam bersemangat gila tetibe nak buka blog tengok2 kalau ade datang blog yang tak seberape ni. perkara utama bila yat login mesti mata terus tertumpu kat SHOUTMIX..tempat readers, bloggers tinggalkn jejak kaki depa bila datang blog yat ni so yat boleh balas balik depa pny kunjungan. but pagi ni yat findout ade 1 important notice kat belah atas shoutmix. tak pasti la kan kalau blogger lain prasan ke tak..

message tersebut berbunyi begini.........


Free service has to stop


ok, ni contoh muka kecewa..kikiki


pehh, luluh sangat la hai hati ni bila bace. kenape..kenape..kalau nak kene baya memang tak de la chitchat dh pasni..cane nak tau sape yang datang blog poyo ni. cane nak balas kunjungan depa..wuuu...

so, to the readers.....if datang blog yat ni tinggalkn la pesan kat mane2 pun ye..supaya yat dpt balas terjahan chu'olz..neway thanks to shoutmix to past 2years kita bersama. thank you..thank you...thank you............ 




p/s: bende free memangla sume pun suke. plus,plus bila bende tu bermanfaat..spreadthelove :)

Sunday, December 18

my BESTIE, my SOUL

Assalamualaikum, salam 1 MY..! 

i juz wanna show my bestie yang sangat menggedik coz die merajuk like a thousand times kat yat sebab tak buat review pasal die. tak cakap rindu kat die..hihi..neway, memang rindu sangat2 kat awak la sayamm..a lots...!! 

okey, showtimes....
yat's production presenting you... 

the only 1- BAKIYAH JOHARI


macek, sape aja kau amik pic dlm toilet ha..ckp..ckp..

comey, curi kat FB..hihi



memain..memain... ;)


nk kiss..nk kisss...wink3 ;)


yuyun, me n bakiyah

actually, we share a lots. tp byk sgt pic yg mcm gila2 so cant be publish..hihi..cerita semua masalah kat die, nangis kat die, gossip kat die, i thought die mesti sampai penat otak nak fikir pasal yat. nasib kau lah macek. dah takdir kau kawan ngan aku kn..hihi..hope u'll alwez be my bestie till akhirat dearie. kalau kau lelaki aku dah tinggal khairi untuk kau rasenye..nasib baik kau perempaun..kikiki...

love you..love you..love you..

pasni kau sila dengan lagu count on me by bruno mars..dedi utk kau..!! hihi.. ;)




p/s: die tak pernah tunjukkan rase sedih die kat sesape. 1 of reasons why i keep admiring her

hangout yang tak seberape..!

venue: JJ bukit raja
purpose: hunt OMBAK RINDU

dh lame dah pegi tapi baru nak update. so jamuan gamba ye chu'olz. xsanggup nak tggu wednesday if nk 'WORDLESS WEDNESDAY' sensangat

Q plz...wuuuu~


yat, pangai kau serius buruk. buat pangai elok cikit plz
  
ok, now dah normal dh ;)



okey, korang sangat la mcm ayu2..hee ;)


kekami..kekami..hihi


budak ilang HP..kikiki



nampak sangat hantu UNCLE BOB..


happy, happy, happy..! 




okey, sekian untuk kali ni..enjoice =) 


excited terlebih *-*

Assalamualaikum, salam Disember, salam 1 Malaysia...

hai,hai chu'olz apekah pengkhabaran korang minggu ni. ade tak yg stress nak panjat gunung pastu nak terjun, nak jerit2 or whatever ek? hihi, normal la tu kan..coz minggu ni mcm final week utk kebanyakan IPTA kat MY nih..anyway masuk minggu ni dah around 6weeks yat xbalik jenguk kampung halaman yg indah tu tau. namun, apekan daya....emosi mmg tak kuat. kang kalau balik kampung sibuk nak fikir asgment kat kampus tp dh bape minggu ni xde pn tanda2 lepak kat studio siang malam ke hape pn kn..bedo'oh je sume tu.. xpelah, atleast perasaan keluh kesah tu xde la wujud kn..tapiiiiiiiii...!!! rindu kat puan emak, family, encik dear memang la berjuta2 lemon yang terburai dari isi perut lori...wahhh..banyak kn...hihi...

bersuke, suke jugak..anyway ade berita sedih utk hari ni...pagi2 lagi dah terperanjat macam nak tercabut jantung bila terbaca 1 of my fren status kat fb cakap his fren meninggal dunia. kalau kawan sekolah die mestila kawan sekolah yat jugak kn..kn..so, dan2 tu trus click view cmment. then nampak name 'HAIRI' terpampang kat ctu...pehhh...dada yat kalau dupdapdupdap xhingat coz teringat mlm td encik dear mesej but yat dh tertido then sampai pagi die tak de mesej lagi dh..(selalunye subuh mesti die dok kejut) ....trus smbung komen2 untuk tau lebih lanjut. rupenye kawan sekolah 1batch, HAIRI, bukan KHAIRI..phheewww...lega sangat rase..terus call puan emak nk gtau berita tu. coz beliau pun kenal dengan insan yang dimaksudkan. PLUS, puan emak pun terkejut bila denga nama 'hairi' coz die igt encik dear...puan emak, if ape2 jadi kat khairi tu, adik ni dah sampai kat kampung dah tau..kalau takde bas, sanggup suh abg yg anta balik. (hope encik dear sentiase dilindungi oleh NYA.) ape2 pun takziah sensangat kat family HAIRI JALIL. semoga rohnya dicucuri rahmat. n sesiape yang baca blog ni plz..plz..plz...sedekahkan al-FATIHAH utk beliau. hairi sangat baik dan penyantun. dulu mase form2 pegi sekolah same2 naik bas sekolah apek tuh..yang pergi tetap pergi. kita yang tinggal ni kene teruskan hidup la kn..

ade jugak berita gembira anyway. 1 of my fren dh preggy..ok, ni yg excited sensangat ni tau..rase macam baru nak jd auntie padahal anak buah dh berderet dh..kikiki..mybe sebab yg ni dtg dari 'kawan' kot so feeling die lain mcm ckit. so congrate la utk awak ye nurul. hope selamat la hingga melahirkan karg..

nak baby jugak..! baby sangat2 la comel..!! geram..geram...

yang dah kawin kenela mengandung kan..yang belum kawin ade jgk..ramai yg dengan mcm dh tunang..phhewww..cemburu la wei..tapi xpe, rezeki chu'olz la kn..yat tunang ngan buku dulu..hihi..tahniah, tahniah... ;)

okeylah, okeylah...dah panjang sangat membebel nye ni ha..but seronok la plak..hihi..so chu'olz sume have a good life ok..study smart bagi yg tergaru2 kepale menyiapkan asgmnt plus presentation la apela..kite sume menghadapi bende yang same. time blaja tu mmg mudah, angguk je kepala bila lecturer tny faham ke x tapi bila nk d praktikkan kat asgmnt tu yg mcm nk menangis tertekan die..kikiki...


p/s: puan emak, adik mcm nk blk minggu ni..dh rindu sangat kat emak plus rindu jgk kat khairi..hihihi ;)

Wednesday, December 7

new DRUG..!

damn like twitter lately.
 its been like imma talking myself loudly
n its really cure. so, twit2 ;)

yatt's twitter

Friday, December 2

asyik MERUNGUT je *-*

Assalamualaikum. Salam 1 Malaysia..

apa khabar korang sume ari ni ek? yat dilanda kesakitan akibat serangan demam yang maha hebat. tapi still boleh menaip entri even terbersin berjuta2 kali. hee..(degil budak ni sebenanye tau)

macam banyak sangat bende nak cakap arini


  1. sebab demam tak dapat tengok cite OMBAK RINDU yang tgh howtttt skrg ni. plus yat bace novel die tu yang terkinja2 sangat nak tengok tuh. 
  2. sengaja2 lepaskan peluang pergi trip ke SINGAPORE dengan bayaran hanya rm150 yang macam berbaloi fullamak selama 3hari 2malam demi kawan sebab tempat adalah terhad. so, enjoice okey. i give u my space coz syg kat awak,awak semua. hope 1fine day yat dapat pergi dengan orang tersayang pulak. 
  3. seharian baca novel SUAMI YANG KUBENCI sebab berangan2 nak jadik gadis2 yang sweet..lalala
  4. addicted semula dah main game kat FACEBOOK sampai tido lewat padahal level tak naik2 pon. beating dengan encik dear tapi die main ngelat so yat looser... T_T
  5. i damnly into BLUE, u too kan..so kalau couple kita memang pasangan serasi. okey2, yat dah malas nak kisah plus yang lepas tu lepas supaya hidup kita masing2 lebih bahagia. 0-0
  6. tak sanggup nak hadap jumaat depan coz bakal mengalami kecemburuan yang meluap2. even dah mintak izin plus yat dah izinkan. cubela ikhlas yat oi..adoy~
  7. tak sanggup jugak nak hadap isnin coz exam bertubi2 *-*
  8. tak sanggup jugak2 nak hadap khamis sebab kene present artwork depan student painting plus lecturer plus few artist...!! hamik kau... *-* ni mati juta2
  9. tetibe tersedar dari khayalan mimpi buruk. plus sedar yang diri macam dah tersasar jauh. cuba cari balik pedoman hidup T_T
  10. semoga kita semua dirahmati olehNYA. amin =)

p/s: sangat rindu kat puan emak coz nak orang picit kepala. berdenyut2. *-*

Monday, November 28

something YELLOW, yet BLUE

assalamualaikum, salam 1  Malaysia

harimau malaya dah tentu2 menang la kan tapi yat satu hape pun tak updet lagi dari last entry. anyway dis week quiet busy dengan project, asigment, test, bla..bla..bla coz the final juz around the corner la kn..time nih la baru datang kesedaran n kekesalan setinggi gunung everest. namun, namun, namun.....kerajinan yang maha hebat tu masih belum muncul2 jugak. nak tunggu gunung everest tu jadi gunung ape pulak pun  tak tau la..hayati, hayati..insaf plz....~

so, dalam pada yat dok menggeletar tangan menaip financial report ni ape kate stop kejap then sembang2 pasal colour nak x? kalau nak juz teruskan bace then kalau tak nak juz p hujung belah kanan click button 'x'..hehe..

anyway, lately yat adored sangat kat kaler something like yellow, mustard ni sume gara2 tengok baju encik lecturer yang macam sangat eye-catching plus nampak gorG semacam. maybe sebab skin tone die cerah so reflection kaler tu jadi sangat menawan.oh..yat nak jugak 1pieces kaler camtu plz.. okey, dah simpan dalam hati kat sudut paling dalam sekali. tu impian. :D

but semalam ade jugak pegi membazir masa, tenaga dan wang ringgit melayan kehendak perut yang nak makan muntah kedarah plus kerenah mata yang kemahin nak tengok TWILIGHT SAGA breaking dawn pt.1 tu...so yat plus beberapa kwn kesayangan pegi la bukit raja *destinasi terdekat untuk berpeleseran. langkah je kaki masing2 terus shocking down coz sale here n there. duit dah la kering tapi mampu ke kak nak tahan mata plus keinginan? jawab..jawab..

memandangkan memang dah lame mahukn duakepingsandal yang supersweet untuk alas kaki pegi kelas (timepakaibajukurungje.ari isnin,jumaat) makanya berenti la jugak kat 1 of the outlet. igt balik misi kita kan? kaler yellow,mustard plz..!! belek pny belek then jumpe satu yg macam berkenan dihati. actually mmg dah lame kenan pun. juz time tu masih mahal so tak beli..hehe..dat pieces ade fews kaler like yellow, pink n others..yat try semua kaler yang sesuai dengan myskintone. Q kat kaunter then bayar n lastly babai kedaikasut. muka hepi tak hingat =)

conclusion:
 1- sandal yang dibeli bukan berwarna kuning, pink mahupun warna2 lain. ia adalah BIRU.
 2- sedar yang yat mmg tak boleh lari dari BIRU.
 3- BIRU adalah segalanya


so, ape warna feveret korang? yang diehardfan punye lah..

lupa diri..lupa diri..*nyampah


*penat stop dduk kejap. dat cuppy were not mine 



p/s: lain kali tetapkan hati. jangan terpengaruh dengan keadaan. ape yang baik pada orang belum tentu sesuai dengan kita. accept it with who u're. n dont overboard. spreadthelove

Monday, November 21

Final Sea Games. Go Malaysia

Assalamualaikum. Salam 1 Malaysia.

ari ni yat nak buat entry pasal bola yang menjadi fenomena pada rakyat Malaysia pada ketika dan saat entry ini di taip. actually yat bukanla peminat fanatik sukan bola sepak tak kira la dalam or luar negara. bahkan juz beberapa je pemain HARIMAU MALAYA yang yat betul2 kenal. yat kenal dieorang tapi malangnya tak sorg pn dari mereka kenal yat. sob3...

tapi tak kisahla kan. itu bukan tujuan utama entry kali nih. yat juz nak share experience yat memandangkan inilah kali pertama yat tengok siaran langsung perlawanan bola sepak Malaysia kat kedai makan. kuno sangat kan.

haha, sebenarnye niat asal juz nak makan malam je pun coz mmg tak amik port pasal bola2 ni plus selalu sgt kecik ati dengan en.dear kalau dok tgk bola sampai tak hiraukan yat.huu..start  keluar dari pintu bilik je dah nampak orang dok sibuk-sibuk set up tv, siap panjat2 lagi dok capai suis tv yang dipasang agak tinggi plus bersemangat gila sampai pakai jersi Malaysia ramai2, bawak bendera...wahhhh...teruja sgt rase time tu. padahal kat dalam kolej je pun. yat tgk tiga2 tempat tv penuh dengan student. kemahin dieorang ni. bangga plak rase tiba2 ada penyokong yang bersemangat waja camnih.

suasana bertambah-tambah meriah lagi kat kedai makan bila masing2 menjerit2 bagai nak terkeluar anak tekak. sampai pakcik owner kedai makan yang selama ni nampak pendiam pun aggressive semacam. sedikit sebanyak terasa la jugak bahang ke neves'an tu menyelinap masuk kat dalam diri yat yg tak minat arena bola sepak nih. ntah kenapa hepi sangat tengok muka penonton2 ni bila depa senyum bangga Malaysia menjaringkan gol yg pertama. sejuk sgt hati especially tgk pakcik td..(senyum sorg2 lagi. terhibur)

so tak kira la menang ke kalah. kami percaya HARIMAU MALAYA dah cuba yang terbaik utk maruah Malaysia. plus dah bawak kegembiraan pada seluruh rakyat Malaysia. Fighting, fighting..go Malaysia. best of luck to u... ;)


yang benar,
bukan peminat bolasepak






p/s: kalau Malaysia menang esok cuti tak eak? hihi =p

Sunday, November 20

keropok lekor DADAH.. *-*

Assalamualaikum. salam 1 Malaysia...

last two days ni macam terkena sumpahan maha hebat dari makhluk bernama keropok lekor. tak tau la kat mane ntah silapnye. cerita bermula bila petang jumaat ritu 1 of my friend ajak pg pasa kat dataran kolej mawar coz mengidam nk makan YONG TAU FU. kenape yat dok bold kn word yong tau fu coz sepanjang jalan yat sebenarnye misscommunication dimana yat membayangkan yong tau fu tersebut adelah TAU FU FAH..!! dh jelas2 la yat konfiden gila yang bende tu mestila ade kat pasa kn..mna mungkin xde..pasar lambak Rengit pn ade kot. dengan bangga lagi bersemangat sampai sanggup patah balik bilik kutip rabbit card coz kne naik rapid kn p ctu yat pun menghayun langkah penuh impian demi menunaikan hasrat kawan tersebut.

setibanya di dataran kolej mawar.

eh, ala nape xbanyak pn gerai. (mata dok tertinjau2 gerai tau fu fah)
hah..! kawan, tu die..p la beli..(smiley hbis muke)

mane yat? tu kan TAU FU FAH..nk makan YONG TAU FU lah..! 

lah yeke..hehe (senyum sorg2)


okey, dah terang lagi bersuluh yang aku salah. terus tak cakap pasal tu coz tak nak kene bahan dengan kekurangan akal diri sendiri..puufftttt...so memandangkan ape yang dicari tak jumpe maka cepat2 la otak ni fikir solution nak menyantap ape malam ni memandangkan perut masing dah macam berkeroncong lagu plainwhitetshirt. tengok kiri kanan berbaris la jugak gerai makanan. eh, uncle bob pon ade la. tapi my rumets penah beli kate tak sedap kat ctu so yat dan2 nak establish diri sendiri as peminat setia uncle bob kat seksyen dua je. then tiba2 tekak rase macam nak makan keropok lekor.

scene ke2- 
peh, ade dua gerai la jual kopok leko. nak mane satu
eh2, cube tgk nape gerai tu macam ramai gila org ha, yg satu lg ni xde pon?!!

jom ah beli kat ctu. sedap kot
yat, nape sume org macam beli banyak2? macam malu je kalau beli singgit

hahaha..bia jela..bkn nak mkn byk sangat pon kn.
depa ni nak mkn utk satu bilik kot. (sdpkn ati) 

sesampai je makhluk tersebut ke dlm mulut......peh...!! sdp..ptutla dieorg dok beli banyak2 gila..nikmat2..
yat pn ckp kat kawan tu peh, ni fenomena nih..jarang gerai kopok leko kne serbu lagu nih..paroh2..

nak dijadikan cerita sabtu petang kolej seroja ade pertandingan nyanyi2. demi kerakusan mengutip kupon utk penempatan sem depan maka gagahkn la jugak kaki ni pegi padahal duarius event tu mmg tak best except for ade 1 band bdk muzik nih. tu superb. langkah je kaki nampak gerai kopok leko semalam..! memang mustahil la kalau yat tak grab utk santapan petang tuh. hamik..! 2ringgit yat beli. tamak kn..sedap..sedap..
malam ade lagi event. kutip kupon lagi. beli kopok leko lagi. 2ringgit lagi. bayangkan dalam mase bpe jam tu yat dah melantak bpe byk kopok. ish3..jangan sampai yat ikut macik jual tu balik la kn...

ehsan google


xtau la boh ape ntah dalam kopok tu sampai ketagih yang maha hebat. 
tadi tengahari dok nak cari lagi kopok tu dpn kolej seroja kot2 ade. malangnye tak de dh..sob3..sedih cikit. 
so, arini mkn nasi lauk ayam goreng je. tiada lagi kopok. sekian. 


p/s: en.dear bila ntah nak blk. boring la msg kjap2 je..malam tak boleh tdo..! *-*

Saturday, November 19

blaBbering vol.1

currently jeles dengan encik dear sebab die pegi holiday n me terperuk je kat kampus tercinta ni..oh dunia......



picygtakberkaitan.latestevent


p/s: hope selamat pergi ,selamat balik. mood: rindu *-*

Friday, November 4

TAG..!

Assalamualaikum. 
entry kali ni juz nak jwb tag dari amna je. kira last entry sebelum i balik kampung untuk cuti hari raya la chu'olz ea.

muka eksaited budak nak balik kampung *-*



  • You must post these rules.
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back !

rules die kira camtu la kn. tapi 11 i thought too much la kn nak cite pasal diri aku bagai. i bukan artis chu'olz. so aku amik 7 je. tak banyak tak sikit. 

okey, 7 perkara mengenai diri aku: 

  1. Nama penuh aku Nur Hayati Binti Mohd Yusof  boleh panggil aku yat, yati, ucik, wa anti yati ke ape2 yg sesuka hati chu'olz nk panggil and anak jati Johor. tak kesahla orang nak kate sultan aku blagak ke terok ke, most important i'm damn proud to mention me as Johorian. 
  2. Orang kampung je. so aku tak up to date mcm orang lain. tapi nak cantik. cne,cne...
  3. Sangat cintakan keluarga especially puan emak. (ade ke org tak syg mak??) plus cintakan kawan2 aku. pada aku kalau sekali kwn bia sampai mati. selagi mampu akan cuba yang terbaik utk puaskan hati kawan2 walaupun mulut aku kadang2 mcm xde insurans. 
  4. Tinggi around 154,155 cm n berat 43,44kg plus memiliki drumstick n pipi yang sgt comel mcm nak meletop2 (gemok la wei). 
  5. suka kaler biru sangat2. every year mesti baju raya kaler biru n kawan2 pun sampai naik jelak dengan pemilihan warna tersebut. konon biru sangat tenang padahal aku seorang yg sangat menggelabah. 
  6. tak berapa nak friendly. juz cakap dengan org tertentu je. coz tak pandai nak memulakan perbualan. tak sombong sgt pon actually. be nice wif me n i'll nice wif u ;)
  7. dah ade boyfriend almost 6years. Mohammad Khairi Mohd Daniar n sayang die juta2. actually boleh hidup tanpa die tapi......ha, tu yg payah nk jwb tu. try hard pertahankan relationship even bertekak almost everyday sbb syg,syg,syg..!

n now aku nak jwb soalan cik amna pula.....

1. Apa makna nama anda?
- makna name cahaya kehidupan. sbb tu rase hidup ni happy je. 

2.  Suka kucing tak? Jawab jujur. Huhu...
- tak..! kucing yang tak suka sy. aggressive. takot..huu. tapi tak benci. haiwan kesayangan Nabi.

3.  Aku misteri tak?
-yeps. unpredictable. 

4. Kalau tiba-tiba dapat magic untuk menunaikan satu impian, apa impian tu?
-nak jadi baik.dalaman dan luaran

5.  Blog anda secara keseluruhannya, mengenai apa ya?
-hah, macam2. sume pon nak cerita

6.  Apa tiga benda yang anda tak akan buat walaupun keadaan memaksa?
- bunuh orang, 

7. Mana yang anda utamakan? Budaya kita atau trend semasa?
- both. depends on situation. i'm wearing baju kurung every friday. 

8. Buat masa sekarang, benda (milik anda) apa yang paling anda sayang?
- bende ea. my blackberry. couldnt live without phone. 

9.  Sebab apa follow blog Gadis Misteri ni?
- latest update bout u. kita kn klasmet

10. Cinta pertama masa umur berapa ya? Hehe..
- if cinta yg btl2 cinta mase 15tahun. still together till now. Alhamdulillah =)

11. Jawab semua soalan ni dengan hati yang lapang tak?
- okey je..enjoice!


okey, sekarang jwb soalan aku plak: 

  1. name penuh plus lahir kat mana?
  2. suka kawan dengan aku tak? (juz jujur coz aku xmkn org)
  3. sanggup buat apa saja utk kawan?
  4. paling sedih kalau kehilangan...............?
  5. pandangan mengenai pemerintahan Malaysia sekarang?
  6. sila mention sepuluh nama yang paling korang tak boleh hidup tanpa mereka.
  7. kelebihan yang korang rase tak de kat orang lain?
nak tag sape ek. jap2..pahadal aku takde ramai kwn pon. tag zulhilmihudaekinazreendeankecikzati

so rajin2 kan la diri jwb okey..kalau tak lapang juz tak payah.. ;) 

p/s: spreadtheloveeeeeeeee :D

Tuesday, November 1

shah alam OH shah alam

Assalamualaikum.
salam 1 november, salam 1 Malaysia. berita melaporkan cuaca teruk dibahagian barat semenanjung Malaysia (okey, yg ni aku tibai je. sbenanye tak tau barat ke utara ke selatan ke timur ke) terutama shah alam berikutan hujan disebelah petang berlarutan hingga ke malam lebih kurang seminggu dari tarikh entri ini diterbitkan. hal ini mengakibatkan beberapa pihak khususnya pelajar universiti tempatan Universiti Teknologi Mara kampus shah alam mengalami masalah 'kelemauan' akibat cuaca sejuk. sekian ucikbusuk melaporkan untuk berita jam sepuluh empat puluh...krrooihhh..krooihhh...

hahaha, ape la masalah kau ni sebenanye labu..hadoi~ tak..tak..tak..i just nk cerita pasal shah alam yang lately asik hujan je waktu petang. byk gila aktiviti yang tergendala disebabkan hal ini. i tak kondem okey, jgn salah faham. hujan tu rahmat. juz bila petang dah tak boleh nak jogging, balik kelas kalau kul6 mesti kene tggu sampai hujan reda cikit baru boleh gerak balik kolej. akceli tu sebab i tak de payung..wuu..sob3..
then bila dah sejuk mesti lemau je kan nk uat asgment. mesti nak melengkau je kat atas katil kan. mesti nak tido je kan. mesti nak makan je kan (kalau tak hujan pon aku mmg kuat makan *-*). mesti nak p toilet je kan..ish3..jangan tiru aksi lasak ini okey. non-elok..

tapi ade je jugak advantages die, i speaking okey chu'olz..mampu?? haha, sila abaikan perangai pelik tangga pertama ini. ha, kelebihan pertama sebab musim hujan ni la i dah jimatkan bil air kolej seroja. bawak2 la faham sendiri eah..ngee..baju kotor pun takde nak banyak sangat makanya duit syiling plus sabun cuci dapat dujimatkan. fuhh. mesti puan emak lega dengar pasal nih. kalau tak asik nak pow duit syiling die jek..huhu

disamping itu, kerana cuaca hujan jugak ramai la klasmet2 i yg mcam demam2 gitu. tapi xpela kn. sakit tu penghapus dosa kecil bak kate ustaz arab. wahh..lop ustaz..sbb die cool..(tetibe) *-*

so rakan-rakan sekalian, kurangkan aktiviti luar okey, kelas jangan ponteng plak. last but not least, peribahasa utk hari ini 'sediakan payung sebelum hujan' kalau tak berkurun la tunggu hujan reda kalau nak pegi mana2..papai..spreadtheloveeeeeeee :D

tetibe rindu kat cik gadis, puan emak n budak kecik nih..wuu


p/s: next week nak balik dh..! yeay....rindu encik dear jugak. rindu makanan kat umah jugak. siryes nak makan banyak2 sgt..! ;)

Friday, October 28

activity: cycling
venue:   around UiTM shah alam
description: tak tau nak post ape so, sajian gambar jela kali ni *-* 


gadis2 ektip kononnye :D

ok, 'helmet' aku senget *-*

kemahin..kemahin kn kau *-*

cool_bukit uitm maut okey..!

Monday, October 24

jumpa duit..!! *-*

assalamualaikum.
hai chu'olz, dh lame sgt rasenye tak updet blog. masa tu berlambak tapi kemalasan tu lagi kemahin menimbun nye..huu..kalau la ade supplement utk jadi rajin mmg aku la org 1st beli kau tau..nak jadi rajin pls memandangkan aku ditahun akhir..uh

latest news budak pemalas..celebrate birthday myfren's niece ;)


entri kali ni juz nk share basic thing yang terjadi dalam kehidupan seharian kita. i juz nak tanya if korg jumpa ape2 kat tgh jalan agak2 korg amik ke tak? contoh paling senang duit la. start dari angka kecik iaitu seposen hinggalah angka besau2 seperti sepuloh atau puloh2 ringgit..amik ke tidak...??!!

terjumpa duit ni byk kali gila berlaku dlm hidup aku. sampai penat kadang2 nak jumpe duit dh. dahla sekarang ni tgh musim duit cukup2 makan je pun plus org ckp bnde2 cmtu rezeki. tapi aku sekali pn tak pernah amik duit yang aku jumpa tu. kadang2 aku ketepikan je supaya tak dipijak orang or ape2 kemungkinan yang ade. mesti korang rase aku macam menyampah gila, konon berlagak baik kan...emm..

actually ade sbb nape aku tak pernah amik duit jumpa. aku masih igt lagi ustazah aku kat sekolah agama darjah 4 penah ckp yang barang jumpa kita tak boleh amik dan2 tu jugak. entah kenape nasihat tu aku mmg paling igt sekali. mybe sbb ustazah tu cantik plus die mcm syg aku lebih kn..(haha, konon bjak time sekolah agama.lalala)
die kata barang jumpa syubhah. memang tak haram di ambil tetapi kurang baik. aku tak de la pon nak tny lebih lanjut dh die tak bg amik aku x amik la kn...~ sbenanye aku pon tak tau syubhah tu ape. juz hukum yg tak pasti.

kadang2 aku fikir ade baiknye jugak. aku pun kalau ilang barang mesti cari balik..bab tak jumpa tu yg upset gila. so,mane la tau orang yg tercicir tu cari semula jugak klau takde yang amik konpem jumpe kan. konpem tak de yang upset kn..bahagia hidup sume org chu'olz...

come, aku ade copy kat link mane ntah pasal bende2 nih memandangkan ilmu agama aku adalah secupid cuma plus tak sempurna plus kadg2 buat dose jugak..ngeee ;)


Kepada seseorang yang percaya amanah dirinya dia boleh ambil duit yang ditemui terbiar
dia boleh memilikinya dengan syarat dia mengiklankan selama setahun. Jika dapat dikesan tuannya hendaklah harta tu diserahkan kepada tuannya. Jika selepas setahun tidak didapati tuannya bolehlah dia memiliki harta tersebut.

Ada ulamak yang mencadangkan harta yang tidak boleh diserahkan kepada tuannya hendaklah disedekahkan dengan niat sedekah bagi pihak tuannya. Seolah-olah kita bertindak sebagai wakil.


p/s: currently not in mood coz kinda emo dgn alam sekeliling. sakit kepala lah..!!

Sunday, October 9

ceritabalikkampungyangsecupid

Assalamualaikum.
semalam balik kampung sekejap je. around 24hours++..
tapi gembira tak terkira sebab dapat jumpe kesayangan2..
thanks puan emak,
thanks encik dear,
thanks sani ekpress,
thanks ptptn..huahuahua.. =p

spread the loveeeeeeeeee~ :D

p/s: dah rindu semula. nak balik lagi boleh?? *-*

Sunday, October 2

hukuman mandatori bagi kesalahan meleset di tembok

Assalamualaikum
selamat pagi ahad, selamat pagi dunia. semoga kita mendapat manfaat yang superduper hebat hari ni. mood ari ni tak berape nak best coz last nite ade sebuah incident ngeri yang aku rase ia x sepatutnye pn berlaku. i've been scolding by someone gf. ntah kat mana agaknye silap aku. patutla before this hidup macam tak tenang je. rupa-rupanya ada yang sakit hati terhadap diri aku yang serba tak sempurna ni. keluhan je yang mmpu aku luahkan. aku cuba je nak tenang tapi bende takkan macam dulu.

dear myfren's GF,
sy sikit pun tak pernah ada hati kat bf awak tu. malahan sy tak pernah hubungi beliau sejak beliau pindah ke perak dua tahun sudah. baik di talian telefon mahupun komen picisan di facebook. sy ckup jaga batas pergaulan sy dgn lelaki bergelar kekasih orang. sy faham mcm mne rase sakit hati bila kita sendiri salah faham dengan ape yg kita baca, kita tengok. tapi sy rase awak sgt tak rasional bila mlm td adalah komen pertama dr sy kpda beliau. itupun kat pic baby yang dah tentu2 sy pergi wedd tersebut beberapa tahun lpas. n the most important thing u shud knoe, i'm MOHAMMAD KHAIRI MOHD DANIAR's girlfriend for almost 6years n i'm damn into him. so, no need to be unsecured, curious or wat so ever dearie. Salam.

dear myself,
i know its a karma for me. aku pernah jugak macam ni dulu. hidup ni umpama roda. dia buat dia tanggung.

so, pade sesiape kat luar sane yang penah rase macam ni kat aku, damn sorry okey. mne la tau kot2 aku ada tergedik lebih, mengada plus hampeh tak sedar diri ke meleset2 kat boipren korg ke mintak maap la ye. sekuman pun aku tak de niat nak uat cmtu.okebai.



p/s: i tried 2 explain coz tak nak ade org yang salah faham. tak suka salah faham. tak suka di benci orang. tak nak spread the love. huh *-*

Friday, September 30

komunikasi tak berjaya

Assalamualaikum. mood blaja berkobar2 aku pagi ni diganggu gugat dengan klas yang xsemenggah. padahal baru nak feeling2 educated coz skali sekala je pun ada klas kat auditorium tuh. namun keluh kesah jela yang mampu aku lafazkan memandangkan sepatah haram pun aku macam tak paham ape yang encik lecturer bahaskan. aku bukan student liberal yang suka gila kat subjek2 yang macam ni tapi setakat ni mmg blm pernah rasenye create sejarah p toilet then lepak there around few minutes coz dah bosan plus jelak sgt. n today i did it..! (nsib baik toilet fac besa then blh dduk2)

pengajaran yang aku dapat arini be prepare la wif every single things before kita nak berdepan dgn sesiapa pun. plus sy belaja subjek INTERPERSONAL COMMUNICATION awk. tapi komunikasi 'kita' ari ni mmg tak berjaya malahan mampu membuatkan saya menguap berjuta kali di pagi jumaat yang mulia. huaaarrrgghh...~ setiap minit berdoa supaya klas hbis awal..err..

haih, byk nye la bad spirit yg menempel dijiwa ari ni. harap2 minggu seterusnya akan lebih baik supaya ilmu yang aku belajo tu berkat. kafbarakafaliftanun. yeah..

utk chu'olz tabahkanlah hati bila berdepan dengan waktu2 yang seperti ini. gud luck..spread the loveeeee :D

fly di toilet fac..errr~

rakan seperjuangan. thanks lepaking td..lalala



p/s: encik bestfren thanks coz melayan sms kegilaan sy. klau tak mesti tewas tadi..zzZZ..seeyouthen.ptg ada klas~

Thursday, September 29

semester lemau..eh, LIMA..!

Assalamualaikum. hai chu'olz lame dh i tak updet blog nih. actually takde la busy mne pn. awal2 sem nih mne la ade asgmnt byk sgt pn. kalau stakat nak karang dua tiga empat patah perkataan tu hapela sgt kn. kalau nak kate i busy buat research 25/8 mmg nampak sgt le nipunye..ngeee..juz mood nk blogging tu ha yang tak sampai2. berjuta2 kali sign in blog tapi time nk create new post je mesti otaknye blur. berbulan kan cuti. berkarat sume.

anyway dis entry come wif spirit of new semester. Alhamdulillah sekarang sudah di semester lima dalam pengajian. I'Allah kalau tak ade ape aral melintang i'll finish my study dalam tempoh setahun je lagi. setahun pada aku bukan jangka masa yang panjang. macam banyak je lagi yang aku tak tahu. tak explore. makin banyak yang aku belaja makin banyak jugak soalan terjah2 otak. ntahlah. (kn aku dh lpaskn satu keluhan keji. uh)

ape yang aku harap dis sem aku mampu buat yang lebih baik berbanding sem2 yang lpas. kenapa aku ckp cmni coz now aku dapat supervisor baru utk subject major aku. she's kinda cool so aku tak takut nak suarakan pendapat compare dgn sem2 yang lpas. tapi aku ckit pn tak menafikan kehebatan supervisor yg lpas. die lebih byk pengalaman, superduper hebat. juz aku je yg tak pandai adapt dgn die. sorry prof. =)

so mohle same2 PECAH KEPALA dis semester chu'olzz...!! aku doakan semua berjaya tak kira la pengajian hape pn yg chu'olz hamik. gudluck, gudluck, gudluck..till then, spread the loveeeee... :D

pic gembira, show off plus ngengade dis sem utk tatapan u'ols

p/s: dis sem i rajin jogging tau chu'olz. i'm kinda berisi coz nafsu makan mak datok mcm ada bela saka. uppsss..my fren kate i mkn mcm jantan. uh, who care~~

Sunday, July 17

happy birthday boyfie.. ;)

Assalamulaikum.
entri kali ni juz nk wish HAPPY BIRTHDAY 2 my dearie boyfie MOHAMMAD KHAIRI BIN MOHD DANIAR, 17 july 1989. memandangkan sy jauh diperantauan tak dapat celebrate birthday beliau. so, the wishes are seems like dis:-


pic dicuri dari FB beliau.. =p


hope encik dear panjang umur n murah rezeki.
hope dpt tunaikan impian encik dear. impian kita
hope encik dear jadi manusia yang berguna pada keluarga, kawan2 n masyarakat.
hope bahagia dunia dan di akhirat tak kira bersama atau tanpa saya.

sy xtahu kenapa sy selalu jadi manusia yang tak bersyukur. selalu merungut dengan ape yang sy tak dapat. suka marah-marah. suka tuduh-tuduh. suka tak percaya. padahal 2minit selepas tu saya sedar tu emosi sy je. dat time nk mintak maaf macam dah terlambat dh. mulut ni main nak cakap je. teruk sangat2. sy xtau perempuan lain same macam ni ke tak. tapi ni la sy. terima kasih sebab bertahan dengan kerenah ngengade sy, banyak cekadak, banyak songeh, gedik, mentel sume lah. sy selalu merajuk kalau encik dear tido awal padahal sy tau encik dear penat kerja. uh..uh..ucik beliau ni gila kot gamaknye..gagaga..

macamana gila pun sy, 1 je sy nak encik dear tau. sy syg encik dear dr dulu sampai sekarang. cikit pn xpernah kurang. bertambah2 ade la..gatal kn..gatal kn..grrr..as much awak sabar dengan sy, macam tu jgk sy akan sabar tggu awak. spread the loveeeeeeee....... :D


p/s: encik dear, hadiah redeem nnti2 k. try 2 make it ;)
plz mkn byk2 ckit ok..xmo awk kurus..sbb sy gemok kot skrg ni..malu..gagaga =p
sy bersyukur ada awk selain keluarga dan kwn2 sy. syg sume org tau...!!! lop2

much love,
ucik120890

Thursday, July 7

thanks 4 surprising me.
i do happy with dat. 
i do proud with you. 
i do love you too

Sunday, July 3

letter 4 em' ;)

Assalamualaikum.

hai chu'olss..(pnjam ayat k.ama) ini ialah pertama kalinya i nak buat entri pasal orang-orang sekeliling i..sebelum ni i mmg xpernah n rase tak akan nak mention nama sapa2 dalam mana2 entri coz dat not my type. kan rase macam yerksss je kalau asik-asik nak cerita pasal dia yang tu la dia yang ni la. kurang baik sebenanye. lagi2 kalau dok mengumpat or tujuan menyakitkan hati sesape..euwww~ jaat okey. (aku geli ckp mcm ni)


special made 4 abg mat n abg mie

okey, back to the point. entry ni wujud coz aku xsempat nak say thanks pada kesayangan-kesayangan aku  kat ROSHFIN tu. aku juz pick random je okey coz nak merepek satu2 kat cni berjela setengah jam pn blm tntu abis taip. so, tu dh mmbuang waktu2 emas aku.

untuk kak liza marangkap kak bedah lova, damn thanks okey. i do like you. banyak dok tolong yat sepanjang praktikal.  masak mushroom soup yang sedap, gojes lg meletop nok. ilmu2 yang merepek meraban tu karang dah kawin yat pertimbangkan semula ok, hahaha, tenkiu3..!! lop k.liza... ;)

untuk kak ayu, u such a great sis 2 be. awak sgt la soft mcm kakak sy..thanks 4 everything okey. p/s: jgn lupa rebonding tau..u look great wif dat style~

untuk kak ' wan ama kagome', hai chu'olsss..hahaa...kak ama sweet sgt. tengok jozan karang igt2 la kami. jgn lupa uat trademark ' jojan, jojan, jojan' tu tau. thanks jugak kat awak..gagaga =p

untuk kak as, thanks 4 make our day. nak kawin k? b mature k..sy la ikan keli yang comel..hahaha =p
tq.. =)

untuk abg mie n abg mat, thanks..thanks..thanks...xtau nak ckp berapa juta terima kasih ntah. tolong siapkan kami punya model tau,.tau..heee~ afta dis xdelah bertekak dengan kami dah. afta dis xde semak mata tengok orang main lappy dah..haha..last word, thanks again.. ;)


oh, akak2 rumah, thanks lagi sekali for the small but sweet closing nite mlm tadi. thanks for the kfc n meals.kenyang sampai hari ni tau..(haha, yg tu tipu coz yat kn mmg kuat mkn..gagaga)

ada masa karang kita jumpa lagi tau..love u'olz much2..sebak didada..uhhhh..sempuuuuuttttt....haha =p

p/s: currently lepak muntah kedarah kat umah..lega dah habis prac..smpai sudah i hate 'abang kawasan'. ;)

Saturday, July 2

this is serious. once broken consider sold

Assalamualaikum. 
aku tak pernah pertikai setiap apa yang orang buat pada aku. kenapa aku kawan dengan kau, kenapa aku sayang kau. kenapa aku cinta kau. kenapa aku cakap macam tu. kenapa aku cakap macam ni. please, please, please....do same thing to me. i dnt deserve those Q..kau nak aku jawab ape je. i dnt have any ans darl, dear..kalau dah sebok nak tau sangat psl bnde2 tu sume plz do google ur'self. its not my biz. 

1 more thing. aku tak buat benda jahat kat orang. mungkin ada. tapi, aku tak curang, aku tak kacau boyfriend orang, aku tak kacau hubungan sesape, aku tak rampas kawan sesape, aku tak pernah nak bermusuh dengan sesape. so, u'olls please sekali lagi, aku tak harap ada sesape buat bende2 ni pada aku. sebab aku tak tahu macam mana nak handle. damn serius aku sedih gila kalau bende2 camni jadi pada aku. 

kenapa aku mengeluh n cerita pasal masalah aku ni.adoyai, kali ni aku mmg sangat tak professional. aku xtahan. aku..aku..arghh..susah nak explain. aku tau orang lain mungkin hidupnya lagi complicated dari hidup aku, bukan mempertikai ujian dari DIA tapi hidup aku adalah segala-galanya bagi aku. kau pun sama kan. kita jaga hidup kita elok2 baik2 okey, pesanan untuk diri aku sendiri jugak, kita sama2 jaga perasaan orang disekeliling kita. aku nak ikut cakap bruno mars n jeason. do love everybody even our enemies. 

p/s: serious shit i mean every single thing i shout. every single thing. damn stress

Thursday, June 23

life is sweet...!!

Assalamualaikum.
tu trademark secret recipe okey. tipu kalau ada yang xtau secret recipe tu hape..tapi kalau tak tau jugak cepat2 la google..(muka excited gila)..baideway, ari ni sangat2 la malasnye.pergi kerja ari ni juz uat beberapa fin atas soup bowl tercinta design by encik bos.pagi-pagi tadi mmg masih excited. tapi bila dok nk menanye abg mat nye tak ade smpai kene tggu die pulang dari breakfast terus patah semangat..eleh, konon je..padahal mmg dh pasang niat la tu..kn bawak lappy rini..mengada..gagaga..

kalau last few days dok curi tulang nengok lens bagai, ari ni plak tgk pamphlet secret recipe. aw..siyes xboleh tahan..meronta2 hati nak cake2 tersebut tau. sampai request kat abg n akak staff. yela kau hingat aku kaya sgt ke hape nk secret recipe selalu. dah lama tau xmakan choc indulgance fav i tu. sejak mai praktikal kat subenggggssss ni.. dh 2bulan. ha, lame ape..sendiri mau igt la..lalalla..(ape aku merepek ni adoyai..)

yang penting aku nak..aku nak..(mentang2 mak i yg comel kat umah tu dah b.in duit..) haha..! seronok..seronok..~

karang aku nak paksa kawan2 aku makan bende alah ni..kalau tak elak ngences je siang malam karg..kau tau tak ngences tu hape? ha, yg mcm budak2 baby kuaq ayaq liuq tu..so, menu fav yang mcm wajib makan ialah----->

butterscotch--- ni baru nk try..1st time


choc indulgance--- harus..! xboleh excuse


blueberry cheese---- jugak..! lop

aku memang tamak. xcukup satu..gagaga =p

p/s: puan mak, sorry k ngabiskan duit awak utk perut ngengade sy ni..love u mak..! much2.. ;)
      pic sume aku curik kat secret recipe pny web..haha..puas~


Monday, June 20

kuaci berhantu

Assalamualaikum. kuaci berhantu?? dat what k.liza said..mana tak nye kami sepagi ni asik melantak kuaci je xberhenti2..abg mat yang jarang sangat melanggar etika kerja tu pn dh terikut2 dah perangai buruk aku tau tak..isk3..teruk okey..aku yang teruk bukan dieorang2 nie.

kalau melantak kuaci sambil tangan uat krja tak pe la...ni dok menghiburkan hati search pasal lens online. excited kau tiba2. selama ni dok p kedai je kalau nak beli lens ke hape kn..la ni dok diam2 kat tempat kerja pun boleh mengabiskan duit. adoyai teknologi. benci tau benci tau..tapi bila difikir balik yg itu sebenanye keperluan so okey what..sume orang pn camtu kn..nak pakai sepek mate comel (gabak sbenanye) aku ni dengan shawl mana best..so, sejak beberapa tahun ni mmg asik bazir duit ke arah tu je la gamaknye. kejap nak kaler tu kejap nak kaler nih..ape2 pun masih blm melampau2 tau. xde la aku nak pakai kaler biru ke hape kn...muka jawa kot..huahuahuahu =p

nak yang ni..!


kesimpulannya berjaya la jgk aku mem booking lens tersebut bersama teman2 seperjuangan. susah okey nk cari lens yg ada power seswai ngan mata aku ni. ha, tu la..sape suh rabun teruk2..padan..padan..so, cik kedai lens online, plz do send those things cpt2 kat umah k..xsaba..xsaba..dh two month pakai colourless punya. xcool tp original okey..muahahaha..gedik...plz la....~

dah2..ngantok2..malas nk taip lg dh..see u next entry..blablabla... ;)

p/s: currently missing my mom damn much...huahuahua..jap, miss her money too...love =p

Sunday, June 19

khas untuk bapak

Assalamualaikum.
i juz wanna wish happy fathers day 2 all father in Malaysia  especially my late father.


Dear Allah, plz take a gud care 2 my father. forgive all his mistake. place him among ' orang-orang yang beriman'


Bapak, even though i dnt have an opportunity 2 know u, 2 recognize u but i'm alwez, forever, never less lovin' u..


p/s: nothing much 2 say. hargai sementara masih ada. ;)

Thursday, June 16

ni dilema aku. kau macamana?

Assalamualaikum. ari ni start buat projek yang ke-empat kat Roshfin tercinta (gamaknye). but entri kali ni bukan nk cerita pasal projek2 food container tersebut tapi nak cerita pasal dilema hidup sebagai seorang penghidap HIPERHIDROSIS macam aku. kenapa tiba2 nak sebut pasal ni ek. ahhaaa ntohle~ 


tangan macam ada paip air =p


hiperhidrosis adalah keadaan fisiologi yang disebabkan oleh sistem saraf simpathetik terlalu aktif or dalam bahasa yang mudah kuat berpeluh. tapi bukanla kat seluruh organ dari hujung rambut ke hujung kaki. n pada aku ia hanya menyerang tapak tangan je. namun, ia tidaklah meninggalkan bau busuk mahupun tengik seperti yang terdapat pada bahagian ketiak bergantung kepada sejauh mana individu tersebut menjaga kebersihan n kesihatan diri. fuhhh, penat aku menggunakan bahasa mengikut tatabahasa yang betul tau. 


aku pun xtau sejak bila menghidap penyakit ni. dari kecik la kot. tapi memandangkan aku belum tahap kronik n family xde nak kaya raya sgt so, belum la sampai nak uat pembedahan ke hape. tapi ade la jugak dok search2 pasal bende nih. actually xde ape sangat pn. juz kadang2 bende ni sedikit sebanyak uat aku x konpiden kat orang lain. lagi2 bila aku neves or watever yang berkaitan dengan masalah jantung berdegup laju mahupun sederhana laju. nak salam ngan orang pun kadang2 payah. yela, kot2 orang tu xselesa kn so, aku lagi la juta2 kali xselesa. tu yang buat aku malas nak salam orang tuh. dosa tak cakap camni ek..untuk kebaikan actually. kita bersama ;)


rase lagi kesian tengok orang yang lagi teruk dari aku. sometimes sampai macam boleh diperah kot. tapi bila difikir-fikir balik selain dari dia men'down' kn konpiden level ckit2, ade jgk baiknye...at least aku takde la gatal sgt tangan dok nak sentuh2 orang, pukul2 orang ke hape kn..especially lelaki. good..good..good... ;) 


heliza pom hiperhidrosis jgk. cian kami =(


p/s: encik dear, thanks coz accept me who am i..sy juz xsempurna. loveyasomuch =p

Wednesday, June 15

Roshfin+ Sunway+ Muet

Assalamualaikum.
dh lama tak updet blog konon2 busy tahap max la kn. yeps, kekangan kerja buat aku hold sume bende yg penting. haruslah aku dh serahkan seluruh jiwa raga khas utk roshfin tercinta..ye dok..alorh 3minggu je lagi kot. juz sabar okey. la ni waktu tido aku pun mesti dok mimpi roshfin...nampak sangat company ni menghantui hidup aku sungguh2. ngeri kot. terjaga je mesti mencungap2 ngalahkn macam kene kejo anjing. hati pun xtenang je lately. mybe hati dah byk titik-titik hitam bertambah kot. tetiap ari topup saham je kau tau. kalau belah kanan tu xpela jugak. ni belah kiri. sape nk menjawabnye nanti..ha, akaQ jugak.. memang sabar juta2 sangat.

so, aku nak boh suma2 cita la ni jgk. semak ke hapa ke entri kali ni bia..xdulik.. =p

last week sempat jugak mengepoh kat sunway coz masing-masing macam dh stress 'total'. berjalan seharian dari tengahari sampai ke malam.(yeay, skip kerja padahal. bos suh datang ade je alasan kau kn..plz jgn tiru mcm sy =p ) padahal tak dak shoping apa pun. paham-paham la kn. mana ade loan cuti-cuti ni. so, nafsu mmg harus ditahan sebaik-baiknye. tahan ke? ahhaaa nampak sangat nipunye..duit makan aku je dah ngalahkan beli separuh sling bag esprit kau tau. nampak ape sume nak. haih, perut2..apela masalah kau nih. tapi okey la kn. nafsu shoping tu boleh tahan berjaya jugakla. dah lama dah practic actually. coz nk blaja2 berjimat. encik dear dh ajak kawin..huahuahua..( yerkss seda diri ckit boleh? blaja kn x hbis lagi ucik oi~ )
so, kami belasah amik pic je sepanjang hari.






see, x suping kn..baik =)



bersuka ria weekend x hengat yang isnin tersebut result muet kuar. ha, hamik kau..pagi isnin masing-masing gelabah. ape2 pun bersyukur dengan result tersebut. ALHAMDULILLAH. walaupun xdpt macam ape yg aku nak kn ha, tak apelah. karang kalau rajin boleh upgrade okey. elak makin hancur cukup.hehehe
buat rakan-rakan yang same2 dok amik muet dis season Congrate okey..ape yg kita dpt tu la rezeki kita. HE know us better.. =)

okey2, 12.30 oredi..gotta go..sleep time..love u'ols...muahahha ;)

p/s: lately damn admired kat jozan..nk dieorang menang...!! =p