Thursday, November 11

Mutu, Gaya, Keunggulan

Pendominasian kaum lelaki terhadap kehidupan  buat aku terfikir2 kat mana letaknya keunggulan perempuan. Dari dulu, sekarang, akan datang keadaan nya memang tak kan berubah. Mungkin akan berubah sikit tapi konsep nya tetap sama. ‘Dunia kepunyaan lelaki’.  tak percaya mai tengok..(tapi jgn dok cop aku syok sendiri ke hape tau..pendapat+fakta sikit2)

1.       Pendidikan
lelaki kadang2 tak pandai mana pun  (tak cakap semua tak pandai okeh..yang brilliant tahap gajah tu still ade n aku pun xde pandai mane..stakat ni baru ade SPM) tapi senang nak masuk U. koata pengambilan untuk pelajar lelaki lagi besar, luas dan terbentang seluas angkasa berbanding perempuan yang nak kena rebut2..(xsuke perkataan rebut)

2.      Kerjaya
banyak pekerjaan yang memang sesuai untuk lelaki lah. polis, tentera, pemandu bas, pemandu teksi, pemandu beca. yang best2 semua untuk lelaki. perempuan kalau nak tengok peluang terbukak banyak kat mana? ya..operator pengeluaran wanita. jarang nak dengan operator pengeluaran lelaki kat iklan2 kerja kilang kan..see….
kalau nak sama dengan lelaki pun, nak kena kerja berlipat kali ganda baru dipandang setaraf.

3.       Leaderships
masih jugak lelaki yang memerintah walaupun hanya di dalam institusi kecik seperti keluarga. wahai perempuan2, sila lah dengar elok2 cakap bapak cakap husband key.. :D
grouping pun suke pilih lelaki sebagai ketua. padahal kadang2 tuh bukan reti nak lead sangat pun =p

4.       Relationship
oh lelaki lah raja. senang-senang je kadang2 tuh kuasa hati n jiwa perempuan. penah tak dengar lelaki lari ikut teman wanita? ahhaaa kan macam tak ada. kalau perempaun ikut teman lelaki, bersepah-sepah. see, nampak kan besar kuasa lelaki di situ.

5.       sosial
okeh, ni pun lelaki akan menang. lelaki boleh nikmati hidup dengan  maksimum. contohnya kelab malam, snuker semua2 pun untuk lelaki. yela, perempuan memang boleh pergi tapi kat mana perspektif masyarakat letak bila nampak perempuan kat tempat2 macam tu?? fikir la sendiri…

6.       Jenayah
lelaki jugak mendominasi. 70% jenayah dilalukan oleh lelaki berbanding just 30% perempuan. bab yang ni memang tak apela. perempuan memang ‘polite’ (lallalala)..kan jarang jumpa lanun perempuan kat laut…(yes..! yes…! )


oh perempuan, ingatla anda masih ‘permata’ walaupun lelaki akan terus-terusan mendominasi dunia. kita ada ‘dunia’ kita sendiri… :D

p/s: jgn risau ye wahai lelaki.aku masih mencari kamu, kamu, dan kamu…lalalala… =p

Tuesday, November 9

bila image kaku itu bercerita

dapat chance ambil subjek fotografi pada semester lepas ajar aku pasal hidup. aku BUKAN seorang yang arif nak comment atau mandai2 nak kritik. sebab pegang SLR pun masih terkial-kial. tapi aku memangn jenis otak tak boleh duk diam. bila aku rasa perlu suarakan sesuatu..yes, i'm in...tapi..tapi..tapi..soul aku pun kadang-kadang boleh pakai kot. dan ini bukan setakat cerita tentang amatur atau tak kepala aku yang satu ni tentang imej2 kreatif. 


it happen last few days bila aku jengah, jengah dan jengah lagi album beliau (actually mmg selalu pun stalk..suke tgk pic) mamat tersebut pada aku passionate dengan kerja2 pengimejan kreatif (ayat ape aku guna nih?? ) yang beliau buat. walaupun belum professional. the problem here bila aku dah tak jumpa 'life' yang sebelum ni memang ada dalam gambar2 beliau. hey..hey..hey..sampai pening-pening kepala aku fikir either aku dah kehilangan sense of humor aku yang power tu or memang dia 'sesuatu'. wondering-wondering...~ 


and yeps bila aku yang tanpa segan silu tanpa rase takut and perasan bagus nih pegi terjah dia. hehe.
dan jawapannya memang sangat positif..gotcha..! sesuatu berlaku pada beliau ( fuhh..mujur bukan aku yang ala-ala senget) oh dude, dont push urself. masyarakat dah bijak sekarang. mereka kadang2 tak perlukan kuantiti, ia lebih kepada kualiti yang vavavoommm..kebaboom.yang awak pernah ada sebelum ni..memang betul2 ada. MAKSUD BIAR SAMPAI, MAKSUD BIAR JELAS =) 


okeh ketawa sampai penat




p/s: oh photographers di luar sana..mata aku suka MEMANDANG, mata aku suka MEMBACA :D
kagum dengan korang punya sentuhan2 magis =)

Monday, November 8

di mana pengakhiran nasib kau dan aku

sebut pasal art and design apa ada dalam kepala ek? aku tak mention pasal kerja yang menimbun atau kekurangan masa2  berlibur (berjoli)  bersama teman-teman seangkatan ataupun ceritera2 duit yang berlambak-lambak terpaksa dilabur untuk kepuasan hati individu (when making an artwork) tapi aku nak ajak korang  fikir tentang masa depan. terasa dewasa kejap.hehehe. since aku dapat ‘offer letter ‘ dari universiti tempatan tempat aku belajar sampai lah sekarang otak aku sentiasa ditujah dengan soalan-soalan tipikal, sinikal, basikal ‘ KARANG NAK KERJA APA?? ‘

oh betul jugak. bila difikir2 balik untuk student art and design seperti kami ni nak kemana ye nanti. bagi mereka yang berada dibawan jabatan grafik, percetakan, fotografi, tekstil, mahupun seni logam mungkin takkan ada masalah besar. boleh bekerja dengan PROTON (p design kereta baru ka) , mana-mana syarikat percetakan sepeti karangkraf, buka studio foto, atau jadi designer  POH KONGDIAMOND & PLATINUM dan sebagainya. masalahnya apa yang terbuku kat benak hati ni bila aku tersedar yang aku berada dibawah jabatan seni halus a.k.a Fineart ni nak kemana? aku tegaskan kat sini, Seni Halus okey.

orang selalu stuck dalam imagine ape itu fineart. oh nak jadi artis ke? yang melukis tepi jalan tu..macam kat sentral market.. MELUKIS TEPI JALAN. oh2..itu ke pengakhiran jalan cerita aku nanti? oh no..! nanti siyes aku macam tak dapat kawin. (ye..! aku nk kawin) aku malas la kan nak terangkan panjang lebar berkaitan dengan fineart ni. orang celik seni ja boleh menghargai seni. (ayat selamat) 
serious, jangan tanya aku ' fineart tu buat apa, fineart tu apa, fineart tu macam mana, dll..

last few days, aku ada abaca satu post tentang WHY GIRLS SHOULD MARRY AN ENGINEER antara content dia adalah seperti berikut:

Advantage 1: Secure lifestyle
 An engineer boyfriend can provide you with a secure lifestyle. At 27 years old, an engineer probably has a respectable, stable job that gives him a high income to own a car, invest, have a comfortable life, and get married and buy a house too.

 Law graduates are still working as a lowly apprentice in law firm.

Most management graduates have just failed on their first business plan.

The arts graduate is still looking for a job.

And the medical school graduate is still living in a hospital.

(sources: Facebook)

oh..sila lihat. aku dah BOLD kan pun. memang tak ada kaitan dengan aku sebab aku ‘girls’ tapi..tapi..tapi..sedikit sebanyak tersentap jugak hati mak nih. masa depan bukan letak kat tangan kita sayang.

aku nak perjelas bila ambil art tak semestinya akan jadi artis, ambil bisnes tak semestinya jadi businesswomen ke hape kan. jadi..jadi..jadi  tak yah dah lepas ni nak sebuk2 tanya esok lusa dah tua aku nak kerja apa. aku kalau tak kerja pun tak apa. duk umah jaga husband diam2. sebab aku memang tak ada jawapan untuk itu. dan aku pun rasanya belum pernah lagi tanya sapa2 bila dah tua karang nak kerja apa kan. abang aku yang amik engineering and yang tak kawin lagi tu kerja apa sekarang pun aku tak tau n tak rasa nak amik tau kot. soalan itu buat aku penat nak fikir. jadi kau fikir lah sendiri =) 

tukarlah cara berfikiran ala Malaysia..

kerana rambutan terjuntai

'heart 2 heart' dengan sahabat baik, merangkap jiwa, merangkap...semualah. Bercerita dari perihal subjek minor sampai al kisah rambutan yang satu ni. Itu yang paling mencuit tangkai hati si gadis (akulah tu). Apa yang nak diperkatakan bukan tentang buah rambutan yang enak, manis lagi mengujakan atau pokok rambutan yang ala-ala indah meliuk lentuk apabila ditiup angin tapi pengajaran ala-ala hikmah+muhasabah (bukan muhasarawak) yang aku sendiri dapat dari cerita tersebut. Sementelahan ia kadang-berlaku pada diri sendiri juga. Kes manusia dengki pakej bersama mulut longkang yang agak-agaknya dah 3hari tak gosok gigi kot(cukup busuk sangat dah pada aku tapi belum pernah cuba pun) sangat-sangat mengujakan otak. 

kalau nak kata aku berlagak atau cakap tak serupa bikin, mengata, mengeji sila jgn habiskan baca. Serius aku tak izinkan. Ini lebih kepada peringatan terhadap diri sendiri serta teman-teman. Aku manusia biasa juga seperti anda wahai uda dan dara.(cewahhh)

Bila difikir-fikirkan aku pernah juga tulis entri berkaitan ala-ala kisah ni tapi yang ni lebih kepada ekspresi menonjolkan perasaan sebenar dengan bertikan lidah ala maya. Dah jadi macam satu budaya satu ikutan bila wujudnya laman sosial seperti Facebook atau yang berkaitan, ia umpama medium untuk meluahkan rasa hati. Bila terdetik sikit perasaan dihati mula la nak 'post' itu ini. Aku bukan menuding jari sebab aku sendiri pun kadang-kadang buat. Apa ye yang diharapkan sebenarnya, hempasan perasaan yang membuku dalam hati atau menagih simpati pada yang faham ape itu musibah. 

Ada satu hari tu, rakan kelas aku ade tegur (bukan ditujukan pada aku pun) atau dengan kata manisnya bertanya 'kenapa perempuan suke boh status2 kesian? nak mintak simpati ke?? ' dan aku tanpa semena-mena melenting (pantang kot. mungkin sentap dengan word perempuan itu) dan jelaskan pada beliau yang itu semua cuma luahan rasa hati.Tidakkah dia rasa puas bila setongkol masalah keluar dari otak beliau. Walaupun tak membantu mana sekurang-kurangnya meringankan. Ia bergantung macam mana manusia respon terhadap perkara-perkara tersebut. Tapi bila difikir-fikir semula, ada betulnya juga. Tapi aku pun belum tentu boleh lari dari semua tu. Kadang-kadang kita perlukan sokongan rakan-rakan bila rasa 'down'. Kan rasa sangat senang hati bila ada 'angel' yang suruh sabar, bertahan, 'support' lah sikit-sikit. Tengok, kan positif je 'feedback' nya. 

Bermula dari hari tersebut aku makin berhati-hati bila taip status yang untuk tontonan umum tu. Risau dilihat tak 'COOL'..hehehe..

Berbalik kepada cerita asal tentang tikaman lidah ala maya tu, hentikan jela. Pernah fikir tak akan ada hati yang terluka. Jadi manusia ni jangan semua nak 'publish' lagi-lagi kalau bende tu cuma indah khabar dari rupa, usikan-usikan manja, ketidakpuasan hati yang entah hape-hape, atau yang seangkatan dengannya. Ilmiah la sikit. Kita manusia bertamadun. Kalau hal-hal kecik macam tu boleh bawak berbincang memandangkan masing-masing dah besa, tua bangka (aku assume sume dh besa la coz dh boleh bukak blog cikai aku ni) kecuali memang ada yang kurang faham bahasa, bila dah pesan dah tegur berkali-kali, dan sedarnya untuk seketika memang menempah hamburan kata-kata kurang manis. Itu sengaja dirancang. 

Kita hidup sesama manusia ni kalau saling memahami, tak kacau hidup orang lain kan indah sedamai, sesejuk air 'water cooler' je. Tenang. 
Aku pun tak kan usik hidup sesiapa(xkuase kot) kalau ketenangan aku yang umpama air laut ni tak diganggu-gugat. makanya kalau berlaku juga bersiap sedialah dengan pukulan dan libasan ombak dari aku. Jangan cabar. Aku mungkin kecik. Nampak 'weak'. Jangan sangka air tenang takda buaya. Tapi biasanya jarang juga lah aku nak melayan. Mengurangkan masa-masa indah aku ja layan manusia-manusia berfikiran cetek. 'Act like a degree holder' bak kata  'sahabat' aku tuh. Ops..!! Aku ade SPM je sebenanye..hehehe..

Kau 'COOL' Aku pun 'COOL' .......wallaweyh... :D

Sunday, November 7

check LIST

mood: in love sgt3...!! muahahaha =pp
Salam. aku, yat, ucik..ada terlalu byk waktu yg perlu (harus actually) d sia-siakan..(sementelahan aku masih kt kampus nih) wif no friends, no asigment..oleh itu aku dh uat check list xtvt aku sehari-harian sejak 2hb November 2010 sampailah ari nie..(seterusnya mungkin) 

1. tdo lpas subuh..lbih kurg jam 8.00 a.m (setiap hari) 

2. bangun semestinya jam 12p.m onward...ahaks...(kn sbb tdo dh siang..normal lah *-* ) alasan..alasan...!! 

3. gosok gigi+ mandi+ bla..bla..bla........~~ 

4. on FB tercinta...(tu je kot kwnnye lately)

5: LIKE setiap status yg mencuit tangkai hati..(kadg2 xcuit pon like jugak coz terlalu bosan)

6. COMMENT2 lah kn..ape lg..(even salunye byk merepek smpai kne cop 'BIG FAN oleh Wan si gila)..euw...weks

7. klau rajin On YM..tp biasenye mls..IM pon jarg2 On sebab mls jugak..(oh penyakit tersebut.....!! *-* )

8. then MAKAN..MAKAN..MAKAN...n MAKAN lagi..!! bosan je mkn..bosan je mkn...perut ape pn xtau..(byk duit abis kt mkn jek..aish........~ )

9. afta dat menghadap laptop lg..(mmg xde kje lain 24/7) BLOG'ing, YOUTUBE, 4SHARED..oh ape2 jelah yg seangkatan dengannya..(based on mood okeh) 

10. okeh, ade xtvt baru start from yesterday...................~ do DRAWING, PORTRAIT...!! OMG..OMG....kn mcm pelik...b4 dis mmg xde attention pon nk uat....ni sume beliau punye pasal...!! 

oh dear, oh gila, oh meon, oh samad...sy xreti kot..i'm sculptor..not a painter..alamak2...~~ 
juz try jelah..tangan keras kot..xberseni...dont LAUGH at me lar..~ 
(tp time buat tuh mood nye mmg sgt berbunga lah..ahaks..gatal d ctu...yat, plz jgn gedik..! it suck... ) =pp

oh ye..i do love n miss u..bonda, dear..sume =))

so, tu lah xtvt sehariannye....~ *-*
wsslam =)

Saturday, November 6

fallin' in lop 2 FB 4 a while

Yatt Yusof mujur..klau 100% knpem dh nangis esak2..isk3.. *-*

Yatt Yusof has took How sad are you today? quiz


13 minutes ago via How sad are you today?  ·  ·  · Take This Quiz

oh..pertama kali FB sgt memahami sy..yelah setelah bhari2 anda jadi peneman setia sy ark..
sob3...(800jutakali)..sgt lonely sgt boring sgt menyampah =(

Thursday, November 4

SILENT please..!




xsuke diam..nk ckp..nk ckp..nk ckp...!!



okeh mcm sign kt dalam library PTAR1 kesayangan warga2 UITM..ahaks..(xkait) 
bace jurnal dbawah..curik dari some web. PENYEJUK JIWA...nice 1..quite like lah...

HIKMAH BERDIAM DIRI
Manusia berbicara setiap masa. Bicara yang baik akan membawa keselamatan dan kebaikan kepada manusia. Jika bicara tidak mengikut adabnya, manusia akan merana di dunia dan di akhirat. Di dunia akan dibenci oleh manusia lain manakala di akhirat bicara yang menyakiti hati orang lain akan menyebabkan kita tersiksa..(ape?? sndiri mau igt lah)
Bagi mereka yang baik, lidah yang dikurniakan itu tidak digunakan untuk berbicara sesuka hati dan sia-sia. Sebaliknya digunakan untuk mengeluarkan mutiara-mutiara yang berhikmah.
Oleh karena itu, DIAM adalah benteng bagi lidah manusia daripada mengucapkan perkataan yang sia-sia.



1. Sebagai ibadah tanpa bersusah payah. 
2. Perhiasan tanpa berhias. 
3. Kehebatan tanpa kerajaan. 
4. Benteng tanpa pagar. 
5. Kekayaan tanpa meminta maaf kepada orang. 
6. Istirahat bagi kedua malaikat pencatat amal. 
7. Menutupi segala aib.



tapi..tapi..tapi...xbolehla klau asik nk kne diam je..dh mcm x siuman kot nih..nk tggu smpai 10november gini je mmg hazab..oh teman oh rakan pulangla semula ke kampus..sy..sy..sy....oh no...!! serius tension~ 


p/s: korg sume jgn terperanjat klau sem dpn aku jadik pendiam okeh..bhahahha..harapan~

Saturday, October 30

lagu fav masa kini..bhahahaha =pp

Untukmu *

Angin bayu membawa diriku
Sepintas lalu ku terkenangkanmu
Memori silam meresap malam
Kenangan bersama tersimpan selamanya

Walaupun kau pergi jauh dari diri ini
Cintaku masih bersemadi di hati
Keyakinan kita kan kembali
Menghidupkan semula janji bara cinta

( korus 1 )
Kita bersama mengejar mimpi
Terpisah sementara kupasti
Suatu hari nanti
Cinta kita bersemi
Kembali menerangi
Mekar di taman hati

( korus 2 )
Walaupun jauh pandangan mata
Kuyakin kau kan tetap setia
Begitulah ku jua
Keikhlasan di jiwa
Dan cintaku hanyalah
Untukmu

Saban hari diriku menuggu
Khabar berita darimu di sana
Gerimis senja kembali reda
Kerinduan di jiwa
Kau jadi penawar

Rinduku padamu tak dapat ku terkata
Setiap saat waktu bagai terlalu lama
Bila kita kembali bersama
Hiduplah semula
Janji bara cinta

( ulang korus1 & korus2 )
( ulang korus1 & korus2 )

Tuesday, October 26

what a wonderful day :D

EXAM...! EXAM..! EXAM...!!

cmni perasaannye time nk exam..sigh~

1st op all aku nk mntak maap atas 'kekerasan' pada entri sblm nih..emosi2..heeee~ 
nway ari ni 1st paper utk exam sem nih...CTU553..Afta menghumbankn dr kt library sehari suntuk 1day b4 exam kre2 dlm kul10 cmtu aku pn pulang lah dgn knpident nye ke seroja3 tercinta~ (knon dh hfl sume..pdahal =pp ) like alwez lah..mlm nk exam mmg selalu xboleh tdo..penyakit hape pn xtau..mkin nk pagi perasaannye mkin bukan2..bace pastyear sume rase cam xpaham soalan..hape ntah~..dgn xsemena2 aku pn create team utk football fantasy..okeh aku create team bola la wei..gle ah...cm xmasal...~ xpe2 aku aggap sume tu effect dr kekalutan otak yg rsau ngan paper ctu..gle x rsau...juz bygkn bape byk perkara, fasal nk di igt dlm Perlembagaan Malaysia kte yg tercinta nih...ha...sndri mau igt laaa........~~ 

finally paper ari ni Alhmdulillah..xde la susah sgt sperti yg aku jgka..aku xkerek okeh..juz nk ckp masin mulut kwn aku..die kate paper esok susah mne pn msti boleh jwn punye..n aku dh jwb dh pon..hope jwpn sperti skema lah..jgn aku melalut sudah....n tengs jugak kt sumone yg wish gdluck kt aku pkul 10.15 dmana paper aku cm tggl 45mnt je lg..xpe..aku terharu jugak...sob3....
eh2..tengs jugak kt yang lain2...wish2 sume tuh..mmbantu sgt....muah~ :D 
okeh enaf bab paper ctu ari nih....





MENEPUNG TAWAR **

today we'ol clebrate bfday jojo mok2..haha dh belated dh pon....nway so sorry coz ala kadar..ujung2 sem nih...income mcm dh xnk 'in' kot..'out' je sukenye...~~  heeeee~ 

uat jojo mok tercinta :. HAPPY BELATED BIRTHDAY DEAR...may Allah bless u...~ :D


jojo mojo..lawaks~





menu yg xseberapa..tengs hj.samuri :D

okeh..mcm sume pn dpt..pdn muke aku *-*

zombie2 sy..wink3 =pp
jojo, cuci kn i pny baju, tdung, spec, ha sumelah k
okeh, p.guard dh jeling2 mean harus balik okeh...last but not least.........
........i love u..i love u..muah3 =pp

Saturday, October 23

takot..takot..takot....!!

rase nak cakar awak yg somell yg xde hati perut tuh

ari ni berdepan dgn keadaan manusia yg sgt menakutkan
..seorang lelaki yg bernama sahabat (jap, aku x bias k ) yg cam hampeh
..still nk mention sahabat ke x ek…
haha mcm xperlu..
xpernah d buat org la klau name mmber tu sggup nk ‘repeat’ kn mmber sendiri..
mmber tu bkn sgaja.
klau ko group leader yg baik xkan la ko biar group mmber ko tertido xpegi presentation..
what the hell lah..ko paling kurang ajar..
jap, nape aku yg emo xmasal
..ah xdulik…
xde hati kot manusia tuh..
aku pon pernah jadi leader, berdepan jgk ngan masalah cmtu tp nape aku xbuat mcm ko?? 
ha sbb aku msih ade hati la wei..
aku syg kot mmber aku..
nk bjaya same2..
klau stakat bnde kecik gtu mmg xbuat ko kaye la wei..
dunia je kot..
nk dekan sorg2 ye hamik.. 
muke innocent, cute bagai..
alorh2..
ko mmg sgt comel lah..
paling comel..
kt dpn org la ko gtu..
blakang org..
alahai duk sebelah gajah pon gajah boleh semput bau busuk ati ko tau x..
klau sekali xpe..
ni berkali2..
actually..
haha..
buat ptame kalinye aku nk habaq mai kt ko aku bersyukur sgt xpnh ‘tersatu’ group ngan ko..
mujur….
berubahla wahai ‘kwn’…
ko bkn nk idup sorg2 kt dunia nih..
haih…
manusia….
aku pon manusia jugak.. *-*


p/s: hati2 pilih kwn ye..manusia zaman sekarang lg menakutkan dr tett.......~…

Thursday, October 21

awareness..utk kau.utk aku.utk kita :D


bile dh hilang sekejap baru nk sedar betapa pentingnye kewujudan tersebut..sigh*...tired of hipo~
jgn mcm tu lah..hargai ape yg ade skrg bukan ape yg dh hilang kelak..

p/s: rindu bonda, family, alysa n sume2 lah..~

Tuesday, October 19

dont disturb..those are my territories..wink3 *-*

no caption..bla..bla..bla..















dnt dsturb me.
i'm busy.
chitchat 'ing.

dnt disturb me.
i'm busy.
blog 'ing.

dnt disturb me.
i'm busy.
FB 'ing.

dnt disturb me. 
i'm busy.
DO NOTHING..!! bla..bla..bla... 

p/s: damnly bored..waitin' 4 u..hope smpai dgn selamatnye :D

Monday, October 18

no title *-*

WE ARE NOT THE SAME BUT WE ARE ALL EQUALS

Thursday, October 14

~ cONFessiON ~ aku punye suke lah


aku xsuke.
serius.
maap.
better then being propa.
(word aku semakin kasar sjak akhir2 nih) 
kesabaran mmg tahap paling tggi.
smpai bila nk saba.
mcm realize kjap then uat semula ikut ssuke ati kot.
fine up 2 u..
aku manusia biase.
saba ade had.
tp aku cube.
mmg xsepatutnye aku nk xsuke2 nih
aku tau.
DOSA.
tp.
kn blh faham.
kte same.
manusia.
perempuan.
lelaki.
oh xsame.
aku lain.
ok.
aku penat.
maap again.

p/s: Oh SAYA..fikir dulu sebelum cakap (pnjam word someone)

Wednesday, October 13

~ berlari2 anak ayam yg somell mcm kau ~






terima kasih coz dh bace title smpai hbs..lalala...aku nk ckp ape ni senanye..hurm..okeh..back 2 my point op view..actually ari ni aku blaja uat WEB..1st time in my whole life..sgt teruja, sgt bersungguh (knonnye)..i ade dua word nk say kt my SIFU zulhilmi mohd jani..pertamenye thanks a lot dude..ntah ble boleh bls jase baik itu..keduanye ialah mahap sgt2 atas kelembapan sy..(xblh laju otaknye)..haha..sian2..tensen x ngaja td?? lalala... =pp 

afta berjuta2 kali memeningkan kepala sendri akhrnye aku smakin berpuas ati dgn ape yg d buat.WEB in progress~..pdahal kje asik memerintah je..ajin, i nk itu..ajin, i nk ini..hahaha maaf ajin cullen..terima kasih manyak2 sangat lah..lop u..lalala~ 
afta jam mnunjukkn kul 11lebih aku pn balik ah..mcm dh bosan duk kt kfc tuh..+ ngan tgk muke zul dh xmacam rupa manusia pn ade..ngantok ke hape ntah beliau tuh..sblm blk kami singgah la 7e beli bekalan utk perjalanan yg sgt memenatkn (gle x penat..kne jln kaki..bus dh xde...!! ) yeah..bjalan dgn proudnye smbil bwk slurpee t'sebut~~ smpai kt roundabout mmg memoyo la keje aku..haih..malu nk ngaku..aku klau bab2 melintas nih mmg failed..sume pon tau..kegelabah aku klau kt jalan raye toksah nk habaq lah.kalut...

okeh2..dh dkat nk smpai pntu pagar uitm tuh aku tbe2 tersedar yg BB aku xde dlm bag..oh my...gelabah platipus aku jap kt tepi jln tuh..baru nk nk menikmati bunyi2an..spoil btl lah...dgn muke yg d buat2 tenang tuh aku pn ckp kt
 ajin n kecik ''korg tggu cni ea, yat p kfc semula..jap je..tggu'' yelah..kn xnk nyusahkn mereka..jauh kot nk ptah blk...cop..!! aku terlupa sesuatu..aku melintas sorg?? okeh...roundabout again..ish...~ berlari2 anak la aku kt jln tuh..mcm org meroyan ilang laki pon ade...

fuhh..mjur BB nye masih ade..pekerja KFC tuh smpankn..klau x mmg separuh nyawa gknye lah..xmmpu nk expect ape yg akan tjadi..okeh tarik napas lega~~ sigh... 
lg 1, mujur jugak xkne tulis name coz pulang lewat..msih bersih okeh recordnye..very the likey....~ 

pesanan utk ari nie: 1- jgn cuai..ngalahkn anak ade 19..ish...
                                         2- rem upgrade..xde slow sgt nk uat kje kang
                                         3- blaja2 la melintas jln dgn bergaya..laalalla 


dh2..enaf la utk entri kali nie..aku nk tdo..esok ade test..sgt pnt..zzZZZ... *-*

Tuesday, October 12

can i take a break??



tiring day, beating every emotion overlapping wif asgmnt, n other nasty problem..juz ask maself every single minute: 
Q: can i take a break? 
A: oh..juz try if u tink u can..wondering..sigh *-* 
      (i know i cant)

Q: can i skip doin' all those creepy bundle of asgment?
A: nk repeat ke?? so JANGAN....!! lah..(semangat2)


oh my lovey dovey sentimental heart,soul..juz b strong babe..everything yours till u seriously surrender..avoid it...i love u..now n forever :D

Sunday, October 3

.: surat cinta :.

sahabat, teman, rakan, kekasih, musuh (harap2 xde) ,n  sesiapa sahaja yg mengenali aku..


dengar cni..aku nk ingatkn kt korg..aku paling syg ko org sume..so jagela diri, kesihatan, n ape2 pon lah..aku mungkin xbyk mase nk tny kt setiap org ‘’ko ok?? Ko sht?? ‘’ mase aku sgt terhad utk itu..bile aku dpt msg dari seorang kwn yg boleh d katakn sgt dcintai oleh hati aku nie..mmg aku btl2 rase nk menangis..dh nangis pn..siyes kalau boleh aku xnk bace lg dh..bukan aku xpenah sebut psl sume nie..ke korg xpaham yg syg aku nie bukan main2?? Selalu nye aku akan call beliau ble aku dga satu2 berita..yelah nk tau sendiri..kn bukan jenis nk percaya ckp org..tp kali ni x..ko tau x knape?? Setiap kali aku call pon bukannye aku boleh cakap..ko pn tau..aku akan menangis tnpa henti..! shame me…!! Korg jge la diri elok2..i really mean it okeh..keadaan skrg mmg xsame mcm dulu..aku dh mula sedar tu sume..n aku pon dh pnt..masalah dr aku sndiri pn xpernah selesai..korg dh ckup besa..boleh fkir utk dr sndri..aku mintak maaf sgt2..perasaan aku bukan mainan, hati aku apetah lg..~

bakiyah johari, sy syg awk
azuwan aziz, sy syg awk
dali manan, sy syg awk
khairi daniar, sy syg awk
tika osman, sy syg awk
zulhilmi jani, sy syg awk
zai mashuri, sy syg awk
kecik saad, sy syg awk
ajin Cullen, sy syg awk
dila dial, sy syg awk
dean(cazen sy), sy syg awk
ahmad aiman, sy syg awk


rakan2 sekolah rendah,menengah,uitm,fesbuk..sy syg awk sume juga :D

keupayaan terbatas *-*




mention psl keupayaan bukan semata-mata aku nak ckp psl kuat ke ape..coz nk d ikutkan kekuatan aku mmg ape sgt la kn..nk angkat clay 1 bag yg rm45 pon menggigil2 smpai rase nk terpeleot jari jemari ni ha..same la nk throw bola boling tuh..(blh ke gune pkataan throw?? ) lntak la...ha pon kebas2 jari jemari afta tu..makanya kelongkang aje..konpident pon same jugak..terbukti ble kne speak kt depan sorg2..cakap berlame-lame an..hamboi....time kt bilik yelah speaking bagai nak rak..siap tlg org uat ayat bagai..konon fikir ble dh mmpu tlg org mesti mcm xde masalah karg..cis...xjugak..PANIC Attack nye dtg lg....!! lupe sume point2 nye..aduh2..sakit jiwa.akibatnye, aku cakap x se fluent mase kt tempat lainlah..mase speak dgn kwn2 lah...cmne la nk solve mende ni sume..afta dis aku nak fikir its noting goes to marks boleh x?? coz aku rase tu kot problemnye..aku jd gelabah ble fikir ade org judge aku..xsuke.........!! kesabaran aku pon camtu jugak..mungkin masih d tahap tinggi..tp sarang tebuan jgn d jolok..i warn u lah..konon je nmpk cm tegas..xpon..even klau aku marah or tensen 'aku sendiri' yang akan menangis..penyakit ape pon aku xtau..tp x ape lah..macam mane aku saba ngan orang aku harap orang akan saba jugak ngan kerenah aku..kn aku pon manusia biase..xmungkin lah xsakitkan ati sesape..MAAF sgt2 ye pd yang berkaitan..x niat kot..klau berniat pon mesti aku ade sebab paling best utk aku uat begitu..xmungkin aku nk sakiti korg sesaje, tanpa sebab..juz fikir2 kan la ea..kerajinan aku pon lagi2 lah terbatas nye..ahaks..yg ni rase mcm nk gelakkan dr sendiri..aku ni kadg2 ye ye oo je nk uat itu lah ini lah..siap set timing lg..tp akhirnye berteleku jugak kt dpn hunny bunny ma lovey dovey lappy nih..ucik..ucik..bosan dh aku ngan ko tau x..(kndem dr sndri) 
so kt cni...dengan harapan sebesar ape ek..yg paling besar lah..aku harap dapat berubah sebelum terlambat..mean, sekarang jugak aku p cuci kain baju..lalala..bosan++.. 



p/s: rakan2 sy sila pulang cepat..kwn awk2 ni dh naik meroyan dok kolej sorg..busyann..~~

Saturday, October 2

need DON'T always need to DEMAND


" Someone might know dat they need 2 lose some weight, but what they demand is potato chips n someone might know dat they need 2 b more concerned bout the world, but what they demand is another fake reality show "
actually x sume manusia mcm ni.tp aku mcm 200% sedar yg aku dlm golongan tersebut..heee~ situasinye skrg ni la..aku nk kot uat projek ceramics sculpture aku, web design aku yg paling best, paling gempak, paling kebaboom..tp masalah ble DEMAND nye lbih kpd nk REST semate..aku dh rase penat kot (give up ckit2 mybe) yela juz imagine time skrg ni la saat2 nazak bdk2 studio..masing2 nk kejar deadline assesment, test melambak2..arrghhh..(kuar dh keluhan tensen aku)..sakit2..mujur thesis form n soul dh siap..so skrg nie aku juz fikir uatla yg termampu..biar secara sederhana yang penting bjalan lancar n plg utama sume kerja SIAP..!! 
berubahlah..berubah..!! ish.. *-