Tuesday, November 1

shah alam OH shah alam

Assalamualaikum.
salam 1 november, salam 1 Malaysia. berita melaporkan cuaca teruk dibahagian barat semenanjung Malaysia (okey, yg ni aku tibai je. sbenanye tak tau barat ke utara ke selatan ke timur ke) terutama shah alam berikutan hujan disebelah petang berlarutan hingga ke malam lebih kurang seminggu dari tarikh entri ini diterbitkan. hal ini mengakibatkan beberapa pihak khususnya pelajar universiti tempatan Universiti Teknologi Mara kampus shah alam mengalami masalah 'kelemauan' akibat cuaca sejuk. sekian ucikbusuk melaporkan untuk berita jam sepuluh empat puluh...krrooihhh..krooihhh...

hahaha, ape la masalah kau ni sebenanye labu..hadoi~ tak..tak..tak..i just nk cerita pasal shah alam yang lately asik hujan je waktu petang. byk gila aktiviti yang tergendala disebabkan hal ini. i tak kondem okey, jgn salah faham. hujan tu rahmat. juz bila petang dah tak boleh nak jogging, balik kelas kalau kul6 mesti kene tggu sampai hujan reda cikit baru boleh gerak balik kolej. akceli tu sebab i tak de payung..wuu..sob3..
then bila dah sejuk mesti lemau je kan nk uat asgment. mesti nak melengkau je kat atas katil kan. mesti nak tido je kan. mesti nak makan je kan (kalau tak hujan pon aku mmg kuat makan *-*). mesti nak p toilet je kan..ish3..jangan tiru aksi lasak ini okey. non-elok..

tapi ade je jugak advantages die, i speaking okey chu'olz..mampu?? haha, sila abaikan perangai pelik tangga pertama ini. ha, kelebihan pertama sebab musim hujan ni la i dah jimatkan bil air kolej seroja. bawak2 la faham sendiri eah..ngee..baju kotor pun takde nak banyak sangat makanya duit syiling plus sabun cuci dapat dujimatkan. fuhh. mesti puan emak lega dengar pasal nih. kalau tak asik nak pow duit syiling die jek..huhu

disamping itu, kerana cuaca hujan jugak ramai la klasmet2 i yg mcam demam2 gitu. tapi xpela kn. sakit tu penghapus dosa kecil bak kate ustaz arab. wahh..lop ustaz..sbb die cool..(tetibe) *-*

so rakan-rakan sekalian, kurangkan aktiviti luar okey, kelas jangan ponteng plak. last but not least, peribahasa utk hari ini 'sediakan payung sebelum hujan' kalau tak berkurun la tunggu hujan reda kalau nak pegi mana2..papai..spreadtheloveeeeeeee :D

tetibe rindu kat cik gadis, puan emak n budak kecik nih..wuu


p/s: next week nak balik dh..! yeay....rindu encik dear jugak. rindu makanan kat umah jugak. siryes nak makan banyak2 sgt..! ;)

2 comments:

  1. cik gadis tue rupe same lah ngn yatt. hik2.. sme pon sibling kan ;))

    ReplyDelete